Wat doet een schrijver méér dan letters produceren? Welke beslissing neemt de kunstenaar als hij voor het lege doek staat? Het scheppingsproces van tekst en van beeld mag dan ongelijksoortig zijn, overeenkomsten zijn er ook. Soms werken ze zelfs op elkaar in. Ritme en compositie, stilte en actie, samenhang en deconstructie - onzichtbare bewegingen die, buiten het bereik van de lezer en de kijker, het uiteindelijke werk vormgeven.
Boudewijn Payens, beeldend kunstenaar, en Maya Rasker, schrijver, proberen dit proces zichtbaar te maken. In “Ik wilde schrijven over de zee”. reageert de schilder op de aanslag van het toetsenbord en op de woorden die de schrijver produceert. De schrijver op haar beurt ziet naast zich een werk ontstaan; ziet de schilder aan het werk en reageert - of juist niet.
Het uiteindelijke resultaat is drievoudig: een tekst, een schilderwerk, en een fotografische ‘collage’ waarin tekst en beeld samenvallen. Voor dit werk [zie afbeelding] kunt u intekenen. "ik wilde schrijven over de zee" is uitgevoerd in een oplage van 40 gesigneerde en genummerde exemplaren in een houten lijst. En leverbaar met en zonder tekening op het glas. prijs incl. 235 €. [see film]
"Ik wilde schrijven over de zee" is een coöperatie tussen Boudewijn Payens en Maya Rasker en is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met grafisch productiebedrijf Jonroo Costra b.v. te Diemen.